"להעיז זו האפשרות הכי פחות מסוכנת. למה? כי להיתקע במקום זה תמיד גרוע יותר" שמעון פרס 30.1.13
להעיז או סיכון מחושב?
העולם משתנה בקצב מסחרר, וזה עוד לפני בינה מלאכותית נכנסה לחיינו, לכן כבעל עסק חשוב שתבחן את העסק כל הזמן, ושתתאים אותו למצב המשתנה. עליך לחפש אפיקים חדשים כל הזמן, חדשנות היא המפתח ולדייק את עצמך ואת העסק כל הזמן.
אפשר להעיז ולקחת סיכונים (לעיתים מיותרים) ואפשר גם להתבסס על עובדות ולקחת החלטות מושכלות ולהעיז.
אם ההתנהלות בעסק תישאר סטטית ללא בחינה ושיפור מתמיד, העסק יפסיק להתקדם או שיתקדם בצורה פחות יעילה. הוא יצבור "מחלות" כגון תהליכים שגויים או לא אפקטיבים, עובדים לא יעילים או כאלה שבאים לעבודה ולא לעבוד, שחיקה בריווחיות, חוסר שביעות רצון הלקוחות, ירידה בשירות הלקוחות, בעיות גביה ועוד.
מתי להעיז בניהול העסק?
הזמן להעיז הוא עכשיו (אף פעם לא יהיה זמן טוב), אם תמשיך בשגרה, תמשיך לטפל רק בשוטף או בכיבוי שריפות, לא תתקדם. צריך להעיז לשנות, וזה לא פחות קשה מלהקים את העסק מלכתחילה. יש אימרה: "מה שזמני קבוע". וזה בדיוק זה. צריך לפעמים להסתכל על הדברים כמו שהם, לבחון את הדברים בצורה כוללת, ולהעיז לשנות את הסטטוס קוו, לחדש, לפטר, לגייס עובדים, להחליף ספקים וגם לקוחות…
קשה לעשות את השינוי לבד, וכדי לראות את הדברים כמו שהם, לפעמים אנחנו צריכים עזרה חיצונית, מבט "טרי", מישהו שלא מעורב ריגשית בעסק. בדיוק בשביל זה יש חברות לייעוץ עסקי. יועץ עסקי טוב יידע לתת לך תמונת מצב אובייקטיבית על העסק ויידע להוביל איתך את העסק לשינוי הנדרש.
כדי שתוכל להעיז ולקבל החלטות מושכלות, מיטיבות, חשוב שהניתוח יהיה עמוק, מלא ומבוסס על נתונים אמיתיים, הנתונים של העסק מתוך מערכת הכספים. אם אין לך מערכת שנותנת לך את התמונה המלאה על מצב העסק, אז הייתי מתחיל מזה קודם כל.
יצרתי שיטה מצליחה במשך 20 שנה. שיטת התמונה המלאה מספקת תמונה מדויקת של כל המספרים בעסק שמאפשרת לך להשתפר כל הזמן ולהגדיל את הרווח בעסק.
בכל מקרה חשוב שלפני שאתה בוחר יועץ עסקי תדע מה אתה צריך – זו הדרך בה אני מייעץ לחברות. בהצלחה!