בקצרה: בעל עסק, נקרא לו בועז, היה עסוק כל הזמן – והתזרים בכל זאת לא הסתדר. הוא עבד לפי מה שדחוף, לא לפי מה שחשוב. כשבדקנו רווחיות לפי פרויקט, התברר שהוא עובד חלק גדול מהזמן בהפסד. והתיקון לא דרש לעבוד יותר – אלא פחות, על הדברים הנכונים.
מה היה המצב?
"יש לי המון עבודה, אבל אין כסף." בועז רץ מלקוח ללקוח, מפרויקט לפרויקט. בסוף כל חודש – אותה תחושה: עבדתי כל כך הרבה, איפה זה?
יש המון עבודה ואין כסף – זה לא פרדוקס. זה סימן.
מה הייתה הבעיה האמיתית?
הוא לא ידע כמה הוא מרוויח על כל פרויקט. התמחור נעשה לפי הערכה, והשעות בפועל לא נמדדו. כשבדקנו פרויקט אחר פרויקט, התברר שעל חלק מהם הוא בכלל לא מרוויח – ועל חלק מפסיד.
רוצה לדעת מה תוקע את העסק שלך?
זה רק כלי אחד מתוך 5 הכלים של שיטת מאיץ הרווחים. בפגישת התאמה קצרה נבדוק יחד מה הדבר האחד שכדאי לתקן קודם.
מה השתנה?
ברגע שראה את המספרים, ההחלטות היו ברורות: לשנות את התמחור, ולהיפרד מלקוחות שהעסק מממן. העבודה פחתה – והכסף בבנק גדל. ונשאר לו זמן.
מה אפשר ללמוד מזה?
- עסוק לא אומר רווחי.
- לבדוק רווחיות ברמת עסקה – לא רק בסוף השנה.
- לפעמים הדרך להרוויח יותר היא לעשות פחות.
השמות ופרטים מזהים שונו כדי לשמור על פרטיות הלקוחות.
ואצלך – ספר לעצמך על עסקה שהרגשת שהפסדת עליה. שם, כנראה, נמצאת הבעיה.
הסיפור הזה הוא חלק מניתוח ריווחיות – חלק מהכלי הרביעי – כספים בשיטת מאיץ הרווחים. עוד מקרים בעמוד תוצאות מהשטח.
המאמר נתן לך משהו לחשוב עליו? שתף אותו עם בעל עסק שצריך לקרוא אותו:
